78130

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



Petr Forejtek (e-mailem) --- 22. 4. 2008
Re: medovina (29087) (29088)

Zatím jsem kvasil pravda pouze jablečný mošt, a to bez kvasinek. Takže to,
co tady píše přítel Kala jeví se mi jako nejpřirozenější způsob. Žádná velká
věda. Ať se daří.

pf

----- Original Message -----
From: "Josef Kala" <pepa.kala/=/volny.cz>
To: <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Tuesday, April 22, 2008 8:50 PM
Subject: RE: medovina


Po několikaletých ne vždy dobrých zkušenostech s mnoha druhy speciálních
kvasinek ( i vinných ) jsem vrátil k obyčejnému váženému droždí.
Občas je v některých menších obchůdcích k dostání ( cca 10dkg za 10 až
20Kč). Kvasnice balené, prodávané v supermarketech nefungují - nevím proč.

10dkg kvasnic rozpustím asi v půl litru vlažné vody (převařené) přidám
lžičku krystalového cukru a po cca 10 minutách vmíchám do roztoku medu.
Kvasí opravdu bouřlivě.

Ale respektuji specialisty, kteří umí "rozchodit" i jiné kvasinky. Zde na
konferenci je jich mnoho. Některý se určitě o své zkušenosti také podělí.
Josef Kala


-----Original Message-----
From: vcely-bounces/=/v.or.cz [mailto:vcely-bounces/=/v.or.cz] On Behalf Of číma
Sent: Tuesday, April 22, 2008 8:20 PM
To: Včelařský mailing list
Subject: medovina

Prosím, má někdo zkušenosti s jinými kvasinkami, než s dolskými? A jaké
vlastně jsou další vhodné kvasinky pro výrobu medoviny, nebo vůbec, které
jsou nejlepší. Děkuji za odpověď.


__________ Informace od NOD32 3043 (20080421) __________

Tato zprava byla proverena antivirovym systemem NOD32.
http://www.nod32.cz



Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 29089


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:Josef.Mensik - Re:medovina
Předchozí:Josef Kala - RE: medovina


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu