78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- Petr Forejtek (e-mailem) --- 22. 4. 2008
Re: medovina (29087) (29088)
Zatím jsem kvasil pravda pouze jablečný mošt, a to bez kvasinek. Takže to, co tady píše přítel Kala jeví se mi jako nejpřirozenější způsob. Žádná velká věda. Ať se daří.
pf
----- Original Message ----- From: "Josef Kala" <pepa.kala/=/volny.cz> To: <vcely/=/v.or.cz> Sent: Tuesday, April 22, 2008 8:50 PM Subject: RE: medovina
Po několikaletých ne vždy dobrých zkušenostech s mnoha druhy speciálních kvasinek ( i vinných ) jsem vrátil k obyčejnému váženému droždí. Občas je v některých menších obchůdcích k dostání ( cca 10dkg za 10 až 20Kč). Kvasnice balené, prodávané v supermarketech nefungují - nevím proč.
10dkg kvasnic rozpustím asi v půl litru vlažné vody (převařené) přidám lžičku krystalového cukru a po cca 10 minutách vmíchám do roztoku medu. Kvasí opravdu bouřlivě.
Ale respektuji specialisty, kteří umí "rozchodit" i jiné kvasinky. Zde na konferenci je jich mnoho. Některý se určitě o své zkušenosti také podělí. Josef Kala
-----Original Message----- From: vcely-bounces/=/v.or.cz [mailto:vcely-bounces/=/v.or.cz] On Behalf Of číma Sent: Tuesday, April 22, 2008 8:20 PM To: Včelařský mailing list Subject: medovina
Prosím, má někdo zkušenosti s jinými kvasinkami, než s dolskými? A jaké vlastně jsou další vhodné kvasinky pro výrobu medoviny, nebo vůbec, které jsou nejlepší. Děkuji za odpověď.
__________ Informace od NOD32 3043 (20080421) __________
Tato zprava byla proverena antivirovym systemem NOD32. http://www.nod32.cz
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 29089
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu