78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- Franti?ek Rousek (e-mailem) --- 8. 4. 2008
RE: Přelévání medu (28791) (28794) (28802)
Me prakticke zkusenosti se spracovanim medu ze sudu. Predesilam, ze nemam zarizeni na ztekuceni celeho sudu, take proc? Je to jen jednorazove reseni pro udrzeni zakazniku a nepredpokladam, ze to budu provozovat. Doprostred medu v sudu postavim rozpousteci spiralu na konve a necham "zapadnout" tak do poloviny. Rozehraty med vyberu velkou naberackou do konve a jeste "dotekutim". Jeste jednou opakuji. V prosredku sudu vznikne otvor od ktereho se pozdeji da nerezovou lopatkou med nabrat do konvi na dalsi "ztekuceni". Toto reseni je pouzitelne pro kazdeho vcelare, ktery vlastni rozpousteci spiralu na konve. Priznam, trochu vice prace, ale co by jsme pro nase zakazniky nepodnikli ne? Frantisek
Milý Gustave, zase jsi si nepřešlápl a na tvém příspěvku je to znát. Nabízíš li v sudech na prodej med, musíš poředpokládat, že většina včelařů zde na Konferenci plný sud nikdy neviděla, natož s ním manipulovala. Ostatně z těch příspěvků je to znát. Připomínám, že váží cca 300 kg. Není problém sud nahřát, problém je dostat ho do sklenic nějakou schůdnou a lehce dostupnou cestou. Co si myslíš o mojí úrovni včelařské je mi srdečně jedno já jsem spokojen a já na její rozpoznávání u jiných mám jiná kritéria než je manipulace se sudy. Prostě jsem vybaven na skladování medu jinak a dokud nebudu mít medu 4 x více, nebudu nic měnit. Zdraví R. Stonjek
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 28829
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu