78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- Bzzuk (194.212.22.2) --- 20. 12. 2007
Re: Mikrokultura (26279) (26281)
Pane Pazderko, myslím, že si pletete pojmy. Mikroflora - mikrokultura, je jedno, jak to budeme nazývat. Hlavní ale je, že žádná mikrokultura se v nose nenachází! Pletete si to se střevama - kde žije spousta symbiotických bakterií. Pokud se ale bakterie vyskytují v nose nejde o stav fyziologický ale patologický. V tom je ten rozdíl!
Co se týče acetonu - je to organické rozpouštědlo a leptavými účinky. Naleptává sliznici v nose (tvořená řasinkovým epitelem), a proto je později náchylnější k infekci. Struktura buněk je porušena a tudíž je atraktivnější pro patogeny - viry (rýma) a bakterie. Potom se Vám tam může vytvořit nějaká kultura, ne však symbiotická a člověku prospěšná.V tom je ten zásadní rozdíl. Ve střevech bychom si měli baketerie hýčkat - podporují trávení a posilují imunitu - jistě znáte spousty reklam na Actimel, jogurty atp.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 26285
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu