78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- A.Turčáni (62.168.124.211) --- 21. 8. 2007
Re: švestky, švestky, švestky (24495)
Kolik
medu, kdy a tak.... Od přidání medu si slibuji jemnější chuť slivovice -
co Vy na to?
*** ježek ***
Pri každom ovocí v kvase, je dôležitá je cukornatosť, čím slivky zbieramie pozdejšie, tým sú zrelšie a tým viac je v nich cukru. Na urýchlenie kvasenia pridajte ušľachtilé kvasinky, ale i nemusíte kvasenie prebehne aj bez nich.Ale pri prebytkoch medu a jeho odberných cien, sa med lepšie zhodnotí týmto spôsobom.
Kvas s medom: rozpis pre 100 litrov: 75 lit. slivky, 20 litrov vody a 5kg medu, kvas rozmiešať. Cukor rozpustiť vo vode 35˚C teplej. Ak by Ste robili čistý "medovec", tak pomer 75 lit. vody 35˚C teplej, v ktorej rozpustíte 25 kg medu a ušľatilé kvasinky (množstvo je uvedeníé na návode na ich použitie), ale dobré je i pekárenské droždie, na 100litov kvasu pripraviť zákvas z množstva 5 balíčkov (42 g), vliať a zamiešať. Doba kysnutia: v obidvoch prípadoch, dotiaľ kým všetok cukor neprekvasí (stačí ochutnávať)
Anton
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 24499
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu