78080

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



Stonjek (213.151.87.17) --- 14. 8. 2007
Re: Korkové zátky - poptávka (24269) (24275) (24288) (24290) (24291) (24305)

Ach jo, že jsem nedržel hubu. Takže na kombajnech jsem strávil dost sezon, aby mě tyto argumenty rozesmály. Tam trápí osádky prach a hlavně horko. Práší obilí ale i řepka slunečnice jeteloviny i další. Na těchto rostlinách se v době květu vyskytuje jak prach tak plísně i bakterie. Na hnijícím a plesnivém ovoci na zemi, je spousta včel a světe div se nic to s nimi nedělá a co hnijící voda z kaluží??? Suchá sláma je výborný přírodní materiál a jako plovák do krmítka plně vyhovuje. Pak se vyhodí a je to. Určitě je v ní míň fujtajblů než ve špatně nebo vůbec nevymytém krmítku.. Co se týče krmné komory mám úplně stejný názor jako Eman. Vemte si papír a počítejte se mnou. Krmná komora má cca 15 kg medu tj 15 x 60 /přibl. čistý zisk/x 60 /počet včelstev. V druhém případě je to 8kg x 15 Kč x 60. Až budete mít výsledky, nepřipadal bych vám jako naprostý idiot, kdybych preferoval způsob č. 1, který tak propaguje př. G. P??? Navíc i výzkumníci z Dolu se k zimování na medu nestavějí nijak obdivně. To že zkrmuji cca 8 kg cukru je způsobeno velkým plodištěm DS. kde je teď před krmením cca 8 kg zásob a je to tak každý rok. S výnosy jsem víc než spokojen, takže to zřejmě v tom cukru přes zimu nebude. Př. G. P bych doporučil, aby ve výpadech proti Svazu a jeho funkcionářům používal smysluplnější výpady, než jsou kyblíky se slámou která se osvědčily u stovek včelstev a které byly popsány v knížce s kterou svaz nemá vůbec nic společného. Působí to pak dost trapně. Zdraví R. Stonjek

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 24308


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:Gustimilián Pazderka - Re: krmen?
Předchozí:vsusicky - Re: krmen?


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu