78132

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



Radim Polá?ek (e-mailem) --- 6. 8. 2007
Re: Medovina (24177)

Sušené kvasinky potřebují nějakou dobu, minimálně půl dne, aby nabobtnaly a
aktivizovaly se. Pokud se hodí suché rovnou do kvasu, často se nestane téměř
nic, protože než se kvasinky zaktivizují, je většina z nich povražděna
jinými mikroorganismy. Proto se používá zákvas. Tak litr převařené vody,
třeba z konvice se doplní cukrem a živnou solí a až zchladne tak na 30 st
C+- 5, pozná se to, že obal nádoby už prakticky nehřeje nebo jen velmi
slabě, doplní se kvasinky. Praktické je to dát do čisté PET láhve. Během
dne kvasinky začnou kvasit a během dalšího dne, dvou dnů se rozkvasí naplno
a teprve potom se dělá medovina a dává se do ní zákvas.

R. Polášek

----- Original Message -----
From: "Ondra" <e-mail/=/nezadan.iol.cz>
To: "Včelařský mailing list" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Monday, August 06, 2007 4:41 PM
Subject: Medovina


> Radek Krušina:
> Pouzil sem dolske kvasinky hlubokoprokvasejici. Tak nevim jestli se to
> behem dalsich 3 dnu nerozjede, tak pak asi zkusit prisypat normalni
> kvasinky co pouzivam na vino.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 24187


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:Radim Polášek - Re: GABON
Předchozí:Jiří Danihlík - Matky Vigor


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu