78721
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
| Radim  Polá?ek (e-mailem) --- 6. 8. 2007Re: Medovina (24177)
Sušené kvasinky potřebují nějakou dobu, minimálně půl dne, aby nabobtnaly aaktivizovaly se. Pokud se hodí suché rovnou do kvasu, často se nestane téměř
 nic, protože než se kvasinky zaktivizují, je většina z nich povražděna
 jinými mikroorganismy. Proto se používá zákvas. Tak litr převařené vody,
 třeba z konvice se doplní cukrem a živnou solí a až zchladne tak na 30 st
 C+- 5, pozná se to, že obal nádoby už prakticky nehřeje nebo jen velmi
 slabě, doplní se kvasinky.  Praktické je to dát do čisté PET láhve. Během
 dne kvasinky začnou kvasit a během dalšího dne, dvou dnů se rozkvasí naplno
 a teprve potom se dělá medovina a dává se do ní zákvas.
 
 R. Polášek
 
 ----- Original Message -----
 From: "Ondra" <e-mail/=/nezadan.iol.cz>
 To: "Včelařský mailing list" <vcely/=/v.or.cz>
 Sent: Monday, August 06, 2007 4:41 PM
 Subject: Medovina
 
 
 > Radek Krušina:
 > Pouzil sem dolske kvasinky hlubokoprokvasejici. Tak nevim jestli se to
 > behem dalsich 3 dnu nerozjede, tak pak asi zkusit prisypat normalni
 > kvasinky co pouzivam na vino.
 
 
 | Odpovědět do diskuze
 na příspěvek
 číslo 24187
 
 Zobrazit
 odpovědi
 na tento
 příspěvek
 
 Zobrazit
 celé
 vlákno
 | 
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu