78165

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



(e-mailem) --- 6. 8. 2007
Re: Medovina (24146) (24156)

kvašení medoviny by mělo probíhat při 25°C.

Pepan

> ------------ Původní zpráva ------------
> Od: Radek Kruina <radek.krusina/=/atlas.cz>
> Předmět: Re: Medovina
> Datum: 06.8.2007 08:53:16
> ----------------------------------------
> Ondra napsal:
>
> >Dobry den, zkousim vyrabet 30 litru medoviny, ale mam s tim nejake trable.
> Poradite mi prosim nekdo? Zakvas byl v porad kalny po stranach sli bublinky
> a po zamychani penil. Ale kdyz sem to smychal s prevarenym medem a vodou a
> pridal zivnou sul podle navodu a uzavrel, tak to vubec nechce bublat :-(
> Tak bych se chtel optat, za jak dlouho by se to melo rozbublat a jak asi
> hodne to pak bubla?
> >Treba rybizove vino mi tedy bublalo hodne asi jedna bublinka zhruba behem
> 2-3 sekund. Je to u medoviny stejne?? Netusite proc mi to po 2 dnech nechce
> bublat??
> ..................
>
> Zkusil bych dát roztok pokud možno do tepla (nemít ho ve sklepě a už vůbec
> ne ve studeném), a počkal bych ještě. Myslím, že se to do týdne rozkvasí.
>
> Jinak jedna bublinka během 2 - 3 sekund není moc. Myslím, že medovina v
> plném kvasu bude bulat mnohem víc. Pozor ať nepřeteče.
>
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 24180


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:Josef.Mensik - Re:GABON
Předchozí:Josef.Mensik - Re:Problém málo včel v úle a včely "apatické"


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu