78171

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



Petr Forejtek (e-mailem) --- 30. 7. 2007
Re: sluneční tavidlo (24035) (24037) (24038) (24046) (24050)

Vařím na plotně v hrnečku s vodou zmačkané dílo staré/nové, když se to
rozpustí, trochu to pomíchám vařečkou a pak to přeleju přes dva plastový
cedníky (hrubý - asi na nudle, a pod ním jemný) do plastovýho kyblíku. Co
zbyde v cedníkách ještě pomačkám než to vychladne vařečkou aby odkapalo co
jde. Co už nekape vyklepnu do novin a hodím do kamen. Když to v kyblíku
vychladne, obvykle druhý den, vyndám to, černou vodu zespod vyleju a vosk
zdola omeju od jemného bordýlku. Když je koláč moc tenkej, tak ho rozlámu a
nechám rozvařit s další dávkou, většinou ale to přidávám do tavby trubčiny
nebo díla bez nebo s minimem košilek. Vosk je žlutý a zdola má jen nahnědlou
tenkou krustu smetí, kterou jde seškrábnout nebo zčásti omýt. Takhle
vytavený vosk mi nikdy neodmítli vykoupit, a co jsem viděl, patřil k tomu
lepšímu, co včelaři do výkupu vozí.

pf

----- Original Message -----
From: "Tomáš Heřman" <Herman.T/=/seznam.cz>
To: "Včelařská konference" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Monday, July 30, 2007 3:29 PM
Subject: Re: sluneční tavidlo



> zvařáu na vosk bývá vosk tmavý a nepovažuje se to za závadu při přetavení
> zežloutne
>

O tom jsem premyslel ale jeste jsem se k tomu nedostal - takze kdyz to znovu
rozvarim a precedim pres sito pomuze to?? Nedostal jsem se k tomu take
proto, ze jsem si nebyl jisty jestli to ma cenu :-))

Diky

T.H.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 24055


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:Radim Polášek - Re: sluneční tavidlo
Předchozí:Radim Polášek - Re: sluneční tavidlo


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu