78170

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



Gustimilián Pazderka (80.78.146.242) --- 27. 7. 2007
Re: Jak se vám líbí? (23949) (23950) (23956) (23958) (23968)

Eman:
>6. Děláš si z nás legraci
4. Dalibor Titěra v knize "Včelí produkty mýtů zbavené" se mýlí
<
...


Podstatné je, jestli ten obal přijme zákazník a až potom je otázkou včelařík, který tam místo etikety hodí přes víčko plombu s iniciemy nebo nic. A linkové balení je až na posledním místě. Naplnit a olepit ku spokojenosti baliče jde vše.

K malému balení ...
Nevím, mám jinou strategii v malých obalech, ale vím jedno. Jestli se med neohřívá - škrábe, obsahuje vzduch a ten má také nějaký objem. Také. Med němůže být měřen na litry z důvodu dle mého názoru jednoduchého. Nemá stejný objem těsně po ohřevu a po schládnutí. (efekt zavařenin ;-) )

720 byly pokud vím, vždy při plnění na linkách cejchovány na 900 g kvůli možně nemožným tolerancím. A to je zkušenost, která je snad jasná a nějaká teorie s čísly z tabulek, které nemá opodstatnění v praxi mě ponechává chladným. Zákazník bere "velkou flašku" jako " velkou flašku" a zajímá ho kolik za ni, když je s medem.

Závěrem otázky:

Kde je mírka na 720-kách? ..jinak
Kolik mm od hrany je těch 720?
Jaký má objem při plnění pastovaný med, jak vypadá jeho objem při transportu např v létě - je-li zahřán, atp, atd. ?
Sdělují to ty tabulky? A to myslím, že ani p. Dalibor Titěra nerozvedl a tím Tě Emane nezbavil "mýtu" o zvolení praktického postupu při plnění medu. (nemám tu publikaci)
Konečnému mému zákazníkovi je to v podstatě jedno. Toho zajímá cena za jednotku, když nato doje a tu na mé etiketě mám.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 23971


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:bernkopf - Re: Optimalni davky krmen?.
Předchozí:M. Václavek - Re: Optimalni davky krmení.


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu