78143

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



vsusicky (82.117.130.2) --- 7. 6. 2007
Re: cukr (23147)

Medovina je medovinou proto, že se pro alkoholické kvašení využívá cukrů obsažených v medu. Takže by se výsledný produkt neměl nazývat medovina. ˇřešení by byla výroba ovocných vín (např. rybíz). Já pokud jsem měl zbytky cukru po krmení jsem je na podzim zužitkovával na výromu ovocného víne ze směci trnek a šípkových plodů. Bylo vynikající. K tomu, aby nebyly problémy při kvašení kromě převaření je dobré si pořídit vinařský moštoměr. Stojí kolem 150,- a dá se sehnat i na netu. Pokud chcete vyrábet medovinu i jen pro vlastí potřebu, je to investice, která se vyplatí.

Vše hezké

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 23150


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:M. Václavek - Re: Vigor
Předchozí:Gustimilián Pazderka - Re: ?ervnov? pov?d?n?


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu