78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- vsusicky (82.117.130.2) --- 7. 6. 2007
Re: cukr (23147)
Medovina je medovinou proto, že se pro alkoholické kvašení využívá cukrů obsažených v medu. Takže by se výsledný produkt neměl nazývat medovina. ˇřešení by byla výroba ovocných vín (např. rybíz). Já pokud jsem měl zbytky cukru po krmení jsem je na podzim zužitkovával na výromu ovocného víne ze směci trnek a šípkových plodů. Bylo vynikající. K tomu, aby nebyly problémy při kvašení kromě převaření je dobré si pořídit vinařský moštoměr. Stojí kolem 150,- a dá se sehnat i na netu. Pokud chcete vyrábet medovinu i jen pro vlastí potřebu, je to investice, která se vyplatí.
Vše hezké
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 23150
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu