78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- (e-mailem) --- 24. 3. 2007
RE: Destilace medoviny (21566) (21571) (21574) (21581) (21585) (21586) (21700) (21703) (21712) (21716) (21718) (21729) (21740) (21745)
Taky se mě podařilo o takovou medovinu zrobit ale pak sem ji přidal při pálení do jablečného kvasu a byl pak lepší
Pepan
> ------------ Původní zpráva ------------ > Od: karel-zak <karel-zak/=/seznam.cz> > Předmět: RE: Destilace medoviny > Datum: 23.3.2007 23:14:00 > ---------------------------------------- > Dnes běží nerez, jelikož je inertní, dobře se udržuje atd., Pak se ale > přidává filtr (měděný). Měď katalyticky působí na rozklad nežádoucích > "příměsí", které se pak z pálenky odvětrají. > Dnes jsem byl v ofic. palírně se švestkami, vše automaticky řízeno, měřeno, > podpořil jsem stát. > Pečlivka s teploměrem a lihoměrem a dostatkem času to taky usedí. > Problémem není nízká teplota, kdy vaří nebezpečný metyl, ale vysoká teplota > (nebo dlouhá destilace), kdy to jde rychleji, ale už vaří i vyšší > smradlavější alkoholy. Ale to ve snaze vypálit více občas dělají i některé > ofic. palírny. > Ale to již asi znáte. Překvapilo mne jak jsem byl pochválen za kvas, věta z > mizerného kvasu dobrou pálenku nevyrobíš pro běžné pálenice platí stále. > > Doporučuje se kvasit ovoce déle ale při nižších teplotách (10-15), dobře jej > rozmělnit (já jej zcela rozmělňuji až po částečném zakvašení míchadlem na > vrtačce), a nádobu o minimální velikosti 50 l mít dobře uzavřenou s minimem > vzduchu. > > PS: Po pár úspěšných pokusech jsem si naběhl a udělal "zdravou" medovinu z > vyvařených víček. Ne že by se nedala pít, ale není prostě lahodná a na > vypálení je jí málo. > > KZ > > > >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 21751
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu