78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- (e-mailem) --- 22. 3. 2007
Re:Destilace medoviny (21566) (21571) (21574) (21581) (21585) (21586) (21700)
PROČ SE S TÍM DĚLAT TAKOVÉ MNOŽSTVÍ TI UDĚLÁ KAŽDÁ PÁLENICE NĚKTERÉ JEŠTĚ PÁLÍ 200 litrů jak to popisuješ je na několik dní pálení a v pálenici je to tak 4 hodiny běžně jsou kotle od 100 do 300litrů
> ------------ Původní zpráva ------------ > Od: Ale <e-mail/=/nezadan> > Předmět: Destilace medoviny > Datum: 22.3.2007 12:08:02 > ---------------------------------------- > Prosím někoho zkušenějšího o radu: > Právě dokončuji destilační zařízení (dvouplášťová 20l vojenská várnice - > přestupník a 5 metrů stočené měděné trubky v zavařovacím hrnci s přívodem a > odvodem chladící vody - ohřev 2KW vařičem s 6 stupňovou regelací zabudovaný > do várnice), ale ještě jsem to nedělal. > Dotaz - jak a čím vyčistit plochy (trubky), jež příjdou do styku s > destilátem? > - v zimě při ohřevu medoviny ke konzumaci jsem si všiml, že tato > velmi pění - dělá se něco proti tomu, aby pěna nepřeběhla do přestupníku a > chladiče, nebo při naplnění varné nádoby do 1/2 toto nebezpečí nehrozí > (plánuji destilaci cca 200 litrů co mi zbylo od loňska)? > Informace jsem zatím čerpal z knihy o destilaci, kde se však vše vztahuje k > ovocným rmutům. > Děkuji všem za odpověď. > > >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 21703
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu