78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- Radim Polášek (e-mailem) --- 1. 3. 2007
Re: glycerol (21214)
Je to dost chemicky odlišná látka od cukru - trojmocný lineární alkohol. Pokud není pro včely rovnou jedovatý, nejspíš nemají potřebné enzymy pro jeho štěpení na energii a zřejmě by ho nedokázaly v buňkách skladovat, je mnohem více hydroskopický než cukerné zásoby. Je to spíš otázka pro VUVČ v Dole. Pokud je to potravinářský glycerol, spíše by se využil jako přísada do medoviny v řádu jednotek procent, měl by zjemňovat chuť. Nebo na masti na pleť místo přídavku lihu a části přídavku sádla nebo vaseliny, na pleť je šetrnější než líh. Odhaduji taky, že malý přídavek do medu by mohl zpomalit jeho krystalizaci.
R. Polášek
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 21218
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu