78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- (e-mailem) --- 8. 2. 2007
Re: podez�¸el�¼ cena= podez�¸el�¼ kvalita (20661) (20672) (20677) (20680) (20683) (20690)
Normální člověk skladuje věci v suchu temnu a chladu a zákaznik má být poučen jak se potraviny skladují a konve přece neskladuješ v kuchyni Na našem území platí i inorma EU 20% a vřesový 23% Norma 18% se týká značky Český med a nezamněňovat s českou normou ta je myslím19%. Zkvašení medu v kuchyni je zase jiná věc med je sylně hydroskopický a je li jak píšeš nad myčákém tak ta zkvašená vrstva již musí získat mnohem vyšší hodnoty vody jak těch 23%
Pepan
> ------------ Původní zpráva ------------ > Od: Stonjek <e-mail/=/nezadan> > Předmět: Re: podez?¸el?? cena= podez?¸el?? kvalita > Datum: 08.2.2007 10:50:38 > ---------------------------------------- > Nedá mi to nereagovat. Jestli si myslíš, že jsi udal správná % obsahu vody, > tak v první řadě vyhoď svůj refraktometr, nebo hustoměr do popelnice > protože ti silně kecá. Skladovat řepkový med s 23 % vody může pouze > naprostý kaskadér, riziko zkvašení je prakticky na 100%. Skladovat stejný > med při 20 % bych nazval hazardem a při 18 % máme jistotu pouze když je > uskladněn v chladu. Je li dlouho v teple např. v rozpálené plechové garáži > tak i při 18 % může začít občas zlobit. Krystalizace ani pastování proces > kvašení nijak nebrzdí, řekl bych spíš naopak. Aby to nebylo jednoduché, tak > jsou roky, kdy je obsah vody, navzdory tomu co se tvrdí v literatuře, pod > víčky nad 20%. Prostě já vnímám řepkový med jako silně problémový a > skladuji ho pouze v chladu. Před pastováním ho zbavuji cca 2 % vody abyćh > neměl reklamace u zákazníků. Pak mám jistotu, že jim někde pootevřený nad > myčákem nezačne kvasit. > Zdraví R. Stonjek > > >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 20694
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu