78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- Radim Polášek (e-mailem) --- 4. 2. 2007
Re: Re:krystalizace medu (20569) (20586)
Mohl to být akátový med nebo co jsem taky měl nějaké zapomenuté dlouhodobě skladované medy tak třeba silně medovicový po tak 10 letech jakoby se stal ještě víc zakalený a tmavší než ztuhlý po dvou třech letech a jakoby více tekutější, a to ve světnici pod střechou, kde je v létě k 30 a v zimě se blíží k nule. Nevím, jestli za tu dobu proběhla v medu nějaká reakce nebo došlo k nějakému nasátí vzdušné vlhkosti přes neutěsněné víčko. V každém případě ten med nekvasí. I květový med za tu dobu původně ztuhlý v celé hmotě se rozdělil půl na půl na tuhé světlé krystaly a hustou tekutou tmavší složku.
R. Polášek
----- Original Message ----- From: <Josef.Mensik/=/seznam.cz> To: <vcely/=/v.or.cz> Sent: Sunday, February 04, 2007 11:36 AM Subject: Re:krystalizace medu
KDYSI SE TVRDILO ,ŽE JE SPRÁVNĚ ULEŽENÝ ALE KROM ZVÝŠENÉ HLADINY HMF BY MU NEMĚLO NIC BÝT JEN MNE ZARÁŽÍ ŽE NENÍ ZKRYSTALIZOVANÝ a to mě přivádí k myšlence že byl přehřátý a už v době koupi v podstatě zničený. I akát by měl za tu dobu zkrystalizovat ALE JAKO SLADIDLU TO URČITĚ NEVADÍ MUSÍTE HO POSOUDIT CHUŤOVĚ
PEPAN
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 20588
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu