78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- Radim Polá?ek (e-mailem) --- 4. 2. 2007
Re: krystalizace medu (20569)
Nevím o tom, že by se med kazil takovým způsobem, že by byl ještě poživatelný a přitom způsobil člověku nějaké problémy ( jako třeba teď listerie v salátech). Takže pokuď je vzhledově v pořádku a chuťově přijatelný, nevidím žádný problém ho použít buď přímo do kafe nebo na chleba s máslem atd nebo nepřímo do pečiva nebo pokud ta chuť je mizerná do medoviny či pálenky. Nedával bych ho včelám, protože kvůli dlouhému skladování obsahuje hodně HMF a to na rozdíl od člověka včelám škodí. Pokud byste ho chtěl přece jen vyhodit, můj tip na využití je přidávat do 5 - 10 % do krmení slepicím, sice údajně nemají chuťové buňky na sladké, ale takhle ochucený obilný šrot vyhledávají.
R. Polášek
----- Original Message ----- From: "Littlehook" <mlittlehook/=/centrum.cz> To: "Včelařský mailing list" <vcely/=/v.or.cz> Sent: Saturday, February 03, 2007 7:50 PM Subject: krystalizace medu
> Objevili jsme ve sklepě 5l sklenici medu z roku 1984, ovšem není > vykrystalizovaný...je med ještě v pořádku? Může se med zkazit? Děkuji
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 20583
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu