78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- Gustimilián Pazderka (e-mailem) --- 3. 2. 2007
Re:krystalizace medu (20569)
Od: Littlehook:
> Objevili jsme ve sklepě 5l sklenici medu z roku 1984, ovšem není > vykrystalizovaný...je med ještě v pořádku? Může se med zkazit? Děkuji ..... Med se může zkazit. Ovšem to by bylo patrno už jen pohledem. Tj, nějaký kvasný proces od povrchu nebo tzv. stupeň při stárnutí medu - "vrstvení medu". Při vrstvení medu dochází k procesům, které jsou ovlivněny mnoha aspekty. Jedním z nich jako výsledek je, že může i viditelně šplouchat jako voda. Tak ten bych asi nalil někam do záchodu nebo poslal k rozborům např. k učebním účelům na odd. apidologie do Brna na fakultu. Tam by stálo zato poslat každopádně nějaký malý vzorek.
Každopádně jestli byla teplota tak do 8 °C v tom sklepě, vypadá jeko med, nemusí tomu více jak 20 letému nic být jako sladidlu (jako med už asi dokonal) a jesti byl dobře uzavřen a chutná dobře, tak ho s rozumem načít a "užívat. Nevím o nebezpečích ze starého, ale kvalitně uskladněného medu.
_gp_ http://vindex.ic.cz
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 20576
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu