78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- Radim Polášek (e-mailem) --- 12. 1. 2007
Re: Re[2]: med a mikrovlnka (20001) (20002) (20003) (20008) (20011) (20013) (20016) (20021) (20025) (20031) (20048) (20052) (20057) (20120)
Jestli to je ten odkaz, co tam byl už zhruba před dvěma roky, tak to je podle mně snůška nesmyslů. Zkrystalizovaný med je zvláštní potravina, jednak se vyšší teplotou znehodnocuje, ale to spousta zeleniny, ovoce i dalších potravin se znehodnocuje varem. Ale hlavně většina jeho objemu - ty krystaly je materiál k mikrovlnám netečný a mikrovlnami prostupný bez účinku. A zbylá malá část, která na mikrovlny reaguje, je v tom medu víceméně nerovnoměrně rozložena a tudíž možnost místního přehřátí je velká. Nenapadá mně žádná jiná podobná potravina.
R. Polášek
----- Original Message ----- From: "Jirka Pochop" <e-mail/=/nezadan.iol.cz> To: "Včelařský mailing list" <vcely/=/v.or.cz> Sent: Friday, January 12, 2007 10:01 AM Subject: Re: Re[2]: med a mikrovlnka
> Nyní jsem si letmo pročítal diskuzi k tématu med a mikrovlnka a různé > názory přispívajících. Možná to tu již padlo a píšu zbytečně, ale přečetli > jste si také "pojednání o mikrovlnných troubách " na stránkách se soubory > http://www.vcely.or.cz/files/Radiacni-trouby.doc . Je to zajímavé. Nyní je > však odkaz nedostupný, ale proč to nevím. Má-li někdo zájem, mám to > stáhnuté a mohu to zaslat správci konference aby to obnovil.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 20124
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu