78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- Ivan Cerny (e-mailem) --- 8. 1. 2007
Re: med a mikrovlnka (20001) (20002) (20003) (20008) (20011) (20013) (20016) (20021) (20025) (20031) (20048) (20052) (20055)
Jak napsal P.K. a potom i Gusta:
PK> hloubky fyziky ať jde každý posvém sám),toto "studené"kmitání za prvé PK> degraduje(trhá vazby)jednotlivých sacharidů a enzymů co dělají med medem,a
GP> popálení, průnik přes neorganické látky a ohřev organických, atd.
možná u mikrovln nejde jen o ohřev vody a vznik HMF. Nevím, co mikrovlny dělají se složitějšími organickými molekulami - ty právě dělají hodnotu medu - jestli je třeba neohřívají mnohem rychleji než vodu nebo dokonce neroztrhají.
Než najdu závěry nějakého hodnověrného výzkumu, pro sebe se držím předběžné opatrnosti a med do mikrovlnky nedávám.
Ahoj Ivan
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 20056
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu