78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- Madra (e-mailem) --- 7. 1. 2007
Re: med a mikrovlnka (20001) (20002) (20003) (20008) (20011) (20013) (20027) (20033)
Nene nemyslím, až se to vaří, ale bodově v tom medu se ta voda ohřeje na 100°C :-))) Pokud se mi med ohřeje na 30°tak mu tu teplotu něco muselo dat a to voda ktera se musi ohřat tim padem na vyšší teplotu než 30°(tu teplotu uvadim jako přiklad) a protože tam je voda rozptylena v malem po skupinkach, tak se ohřeje rych, spiš by se dalo řict že i vysublimuje. To je jako bys porovnaval jak rychle se ohřeje 1 litr vovy a jeden mililitr.
Ted ohřívám sunar pro svište, přijatelnou teplotu ma tech 120ml cca za 20 vteřin, ale když si ohřivaš vepřo zelo knedlo, tak to trva 3 minuty a to budou knedlici jakž takž a omačka horka..... ----- Original Message ----- From: "Karel" <karel.jirus/=/seznam.cz> To: "Včelařský mailing list" <vcely/=/v.or.cz> Sent: Sunday, January 07, 2007 5:10 PM Subject: Re: med a mikrovlnka
> Takže se ta voda v mistech ohřeje až k bodu > varu. A styk se 100° C uděla s medem co???? > Madra > ........ > Jak se tam těch 100st udělá? To přeci záleží na intenzitě pole a ohřevu > (pulsy - střída). > Samozřejmě, pokud někdo dá 1/2kg medu do mikrovlnky a pere do toho naplno > 2kW až to "vaří", tak o tom je zbytečné diskutovat. Stejně tak, jako když > dá někdo hrnec s medem na sporák zapnutý naplno. O takovýchto extrémech je > zbytečné diskutovat. > Ale pokud k pomalému kontrolavanému ohřevu použijeme mikrovlnku, nebo > třeba > ponornou spirálu, je to asi stejné. > Zatím jsem se nesetkal s jediným vysvětlením, kromě lokálních uzlů se > zvýšenou teplotou. To ale řeší otáčení a regulace výkonu mikrovlnky. Možná > lépe než uvedená spirála, která se neotáčí, jen propadá. > Karel > > > >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 20037
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu