78143

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



Gustimilián Pazderka (e-mailem) --- 15. 10. 2006
Re:akatovy med? (18916) (18918) (18923) (18942) (18954) (18956) (18958) (18960) (18962) (18966) (18971) (18975)

> dobry den,
> jeste bych se rada zeptala, zda nekdo mate zkusenosti
> s akatovym medem,
> zda kdystalizuje a kdy, na co se nejlepe hodi atp.
> rikam zakaznikum to, co jsem si precetla,
> tj. doba krystalizace cca 5 let, pouziti hlavne jako dresing do salatu, s
> octy balsamiko a tak, ale budu vam vdecna za dalsi rozsireni "obzoru"...
> dekuji a preji vam krasny den!
> m.p.
........

S prodejem v malém a s akátem moc zkušenosti nemám, ale krystalizace a čistota akátu je závislá na dalších převážně monokulturách, které během dne rozkvétají zároveň při květu akátu nebo před nebo po akátu (než se vybere) Také jsou způsoby technologie ošetřování včelstev s postupy jak mistrně oddělit a vytáčet jednodruhový med.

Krystalizace akátu je tudíž přímo závislá na procentuálním zastoupení té dané konkurenční medující kultury vedle akátu. Akátový med může zkrystalizovat a má typický nádech "dočira" s hranatou chutí. (moje neodborná definice)

Jinak plno receptů, které jsou docela dobrou ucelenou knihou své doby je v jednom titulu Kadlčák, Jos. M. - Med a jeho zpracování v domácnosti

a knihovničce na odkazu:

http://vindex.ic.cz/beebookcase/Kadl%E8%E1k%2C%20Jos.%20M.%20-%20Med%20a%20jeho%20zpracov%E1n%ED%20v%20dom%E1cnosti/

Nemám sílu a hlavně prostor takové zajímavé (volné) knihy dát např. do formátu pdf a vystavit je, tudíž doporučuji postupně postahovat strany (nebovýběr) jako velké skeny (ne náhledy) a vytisknou si to v nějaké malé kvalitě (kvůli ingoustu) ke sporáku.

(v Wxp je-li vše funkční, jde o jednoduchou záležitost)





. _gp_
http://vindex.ic.cz
_______________________________________________
Konference Vcely
Vcely/=/v.or.cz
http://v.or.cz/cgi-bin/mailman/listinfo/vcely

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 18979


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:Gustimilián Pazderka - Re: Svazová sklenice
Předchozí:Radim Polášek - Re: Svazová sklenice


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu