78210

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



Löffelmann (e-mailem) --- 29. 9. 2006
Re: Vaoení medového piva (18815)

Mohu Vam teke doporucit MEDOVINOVEpivo vyrabene klasterem v Zelive svrchnim
kvasenim. Je moc dobre a silne 15stupnu.
jan
----- Original Message -----
From: "Stonjek " <e-mail/=/nezadan>
To: "Včelařský mailing list" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Thursday, September 28, 2006 9:58 AM
Subject: Vaoení medového piva


> Je to tak, slad, tzn. naklíčený ječmen je v pivovarnictví zdrojem cukrů,
> chuť určuje hlavně chmel. Chceme li vyrobit medové pivo, musíme slad
> nahradit medem a ostatní zůstává. Je pravdou, že mě pivo vyrobené v Dole
> nijak nenadchlo a rozhodně si to pravé raději koupím. Můj kamarád J. Langr
> ho ale doopravdy dokáže uvařit doma na sporáku, žádné problémy s
> natlakováním si nepřipouští a tohlo pivo už se doopravdy pít dá, ale té
> práce a shánění. Pro oslavy 100 let ZO Nový Knín nechal uvařit menší várku
> v malém pivovárku, kde se med přidal jen zčásti a mohu potvrdit, že pivo
> bylo nezvykle silné a výborné. Kdyby se takové čepovalo v mém okolí,
> určitě
> bych na něj občas zašel.
> Zdraví R. Stonjek
>


--------------------------------------------------------------------------------


_______________________________________________
Konference Vcely
Vcely/=/v.or.cz
http://v.or.cz/cgi-bin/mailman/listinfo/vcely

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 18825


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:Milan - Re: Medové nápoje
Předchozí:Jaroslav Malý - (no subject)


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu