78211

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



Stonjek (213.151.87.17) --- 28. 9. 2006
Vaření medového piva

Je to tak, slad, tzn. naklíčený ječmen je v pivovarnictví zdrojem cukrů, chuť určuje hlavně chmel. Chceme li vyrobit medové pivo, musíme slad nahradit medem a ostatní zůstává. Je pravdou, že mě pivo vyrobené v Dole nijak nenadchlo a rozhodně si to pravé raději koupím. Můj kamarád J. Langr ho ale doopravdy dokáže uvařit doma na sporáku, žádné problémy s natlakováním si nepřipouští a tohlo pivo už se doopravdy pít dá, ale té práce a shánění. Pro oslavy 100 let ZO Nový Knín nechal uvařit menší várku v malém pivovárku, kde se med přidal jen zčásti a mohu potvrdit, že pivo bylo nezvykle silné a výborné. Kdyby se takové čepovalo v mém okolí, určitě bych na něj občas zašel.
Zdraví R. Stonjek

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 18815


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:Radim Polášek - Re: Vaoení medového piva
Předchozí:Milan krokavec - Re: barevné mezistěny






Klikněte sem pro nápovědu