78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- Radim Polášek (e-mailem) --- 27. 9. 2006
Re: Medové pivo (18788) (18790) (18793) (18807) (18812)
No slad dodává jednu z aroma a chuti piva. Nahradit ho úplně cukrem nebo medem, tak z toho nevyjde pivo, ale něco jako medovina. Částečný přídavek buď vytváří originální chuť u zvláštních piv nebo může ve velkovýrobě asi to pivo zlevnit, nějaký cukr, případně dokonce afinovaný nebo i možná v melase tomu dodá stejná procenta alkoholu a je určitě levnější než cukry z výtažku ze sladu. Ale dnes v době nadbytku medu medové pivo mně moc nezní. Já bych navrhoval to nazývat z opačné strany něco jako pivní, pivovou nebo pivařskou medovinu, ani jeden z názvů mně nesedí, ale lepší mně teď nenapadá. Prostě nápoj, kde hlavní cukerná a lihutvorná složka je tvořena medem a sladový výtažek je tam přidáván v menším množství hlavně k úpravě chuti, aby výsledný nápoj získal trošku pivní chuť. A aby to nebyl ulepený a přeslazený likér, jako je medovina prodávaná na stáncích, kde si člověk dá jeden kalíšek a má toho dost, ale nápoj, u kterého je možné posedět a pít ho případně i na žízeň a který by tedy mohl být alternativou piva.
R. Polášek
----- Original Message ----- From: <> To: <vcely/=/v.or.cz> Sent: Wednesday, September 27, 2006 9:05 PM Subject: Re: Medové pivo
KECÁŠ! Tam se vařením sladu škrob štěpí na cukry a se následné kvasí. viz http://infowebz.com/pivo/vyroba.htm
pepan
_______________________________________________ Konference Vcely Vcely/=/v.or.cz http://v.or.cz/cgi-bin/mailman/listinfo/vcely
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 18813
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu