78507
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- (e-mailem) --- 26. 9. 2006
Re: med (18752) (18754) (18769)
Světlé fleky mapovitého vzhledu jsou v medu obvyklé zvláště u nepastovaného medu a nejsou vadou ale přirozeným jevem . Avšak působí jen podivně svým vzhledem
Pepan
> ------------ Původní zpráva ------------ > Od: Ivan Cerny <i_c/=/volny.cz> > Předmět: Re: med > Datum: 25.9.2006 08:20:03 > ---------------------------------------- > Totéž se mi stalo u vloni několika sklenic s pastovanou řepkou. > Skladoval jsem je ale dost v teple, tak 23-25 C, tak jsem to přičítal > tomu. Obsah vody změřený v Dole byl 18 %. > Letos mám vody 17 % a zdá se, že několik sklenic pastovaného medu mi > začalo dělat světlé fleky asi do dvou týdnů po naplnění. Nevím, co se > s tím děje a jak tomu předejít. > Ivan > > K> zkrystalizoval, vypadalo to, že je to v pohodě a najednou začaly krystaly > K> měnit strukturu. Vytvářely se větší shluky světlejších krystalů (3-5mm) a > K> mezi nimi tmavší tekutý med. Ten posléze začal kvasit. > > K> Zajímavé bylo, že u pastovaného medu jsem nic podobného nepozoroval. > > > > > > _______________________________________________ Konference Vcely Vcely/=/v.or.cz http://v.or.cz/cgi-bin/mailman/listinfo/vcely
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 18795
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu