78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- Pepan (e-mailem) --- 22. 12. 2005
Re: Pyl (13818) (13821) (13824) (13825) (13839)
cokoli
pepan > ------------ Původní zpráva ------------ > Od: Radim Pol??ek <polasek/=/e-dnes.cz> > Předmět: Re: Pyl > Datum: 22.12.2005 10:33:15 > ---------------------------------------- > Pánové, je to už asi 20 let, co byl způsob fermentace pylu v sklenicích > přesně popsán v obsáhlejším článku ve Včelařství. Autor byl někdo z VUVČ ( > Veselý?) > Pamatuji si z toho, že to bylo okopírované podle včel, to je stejně jako > včely konzervují pyl v buňkách se tam vmíchala nějaký med o množství > několika procent, pak se to udusalo do sklenic a sklenice, tehdy ještě s > hliníkovým víčkem omnia se utěsnily zatavením víčka v včelím vosku. > > Mimochodem je možné prodávat pyl a případně další včelí produkty ze dvora > jako med? > > R Polášek > > ----- Original Message ----- > From: "Gustimilián Pazderka" <> > To: "Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz> > Sent: Wednesday, December 21, 2005 11:55 PM > Subject: RE: Pyl > > > Radek HUBAČ: > > Ve spouste věci mas pravdu, ale pylova zrna nepopraskaji během mlecneho > > kvaseni. Dojde k naruseni bunecne steny ve smyslu propustnosti a dojde k > > uniku )vyrovnání koncentrací různých látek po koncentračním spádu. > > ..... > > Ze by doslo k fermentaci za pritomnosti mlecneho kmenu?.... > > Jaký je zdroj takovych zprav? Ona fermentace rouskovaneho pylu, myslim ze > bude mnohem zajimavejsi proces. > > _gp_ > > > >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 13848
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu