78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- Radim Polášek (e-mailem) --- 22. 12. 2005
Re: Pyl (13818) (13821) (13824) (13825)
Pánové, je to už asi 20 let, co byl způsob fermentace pylu v sklenicích přesně popsán v obsáhlejším článku ve Včelařství. Autor byl někdo z VUVČ ( Veselý?) Pamatuji si z toho, že to bylo okopírované podle včel, to je stejně jako včely konzervují pyl v buňkách se tam vmíchala nějaký med o množství několika procent, pak se to udusalo do sklenic a sklenice, tehdy ještě s hliníkovým víčkem omnia se utěsnily zatavením víčka v včelím vosku.
Mimochodem je možné prodávat pyl a případně další včelí produkty ze dvora jako med?
R Polášek
----- Original Message ----- From: "Gustimilián Pazderka" <> To: "Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz> Sent: Wednesday, December 21, 2005 11:55 PM Subject: RE: Pyl
Radek HUBAČ: > Ve spouste věci mas pravdu, ale pylova zrna nepopraskaji během mlecneho > kvaseni. Dojde k naruseni bunecne steny ve smyslu propustnosti a dojde k > uniku )vyrovnání koncentrací různých látek po koncentračním spádu.
.....
Ze by doslo k fermentaci za pritomnosti mlecneho kmenu?....
Jaký je zdroj takovych zprav? Ona fermentace rouskovaneho pylu, myslim ze bude mnohem zajimavejsi proces.
_gp_
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 13839
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu