78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- Lojza (83.208.11.119) --- 21. 12. 2005
Pyl
Když jsem byl před několika roky ve Francii, se zájmem jsem na místním tržišti obhlížel prodejce medu. Mimo jiné mne překvapila v jejich sortimentu nabídka pylu a to v různých podobách. Nabízeli ho rouskovaný, vypichovaný tzv. perga, granulovaný, smíchaný s medem. Na propagaci měli vyrobené letáky zdůrazňující význam pylu, výčet obsažených látek a doporučení pro zařazení do stravy člověka.
Od té doby jsem se o pyl začal zajímat více a pro potřeby rodiny a známých jsem začal připravovat směs pylu s medem.
V literatuře je toho napsáno celkem dost, ale praxe je praxe. Při vlastním zpracování se člověk setkává s různými jevy. Jaké máte kdo zkušenosti.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 13818
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Klikněte sem pro nápovědu