78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- A.Podhájecký (82.99.163.242) --- 20. 12. 2005
Re: Medovina (13796) (13797) (13802) (13803)
Dík za odpověď.
Dělám medový roztok na 34 kg/hl. Bohužel jsem přestal používat kvasnou zátku. První kvašení provádím v barelu z umělé hmoty a dělá mně problém ji utěsnit. Mám barel uzavřený igelitem a gumou. Vzduch se dovnitř nedostane, ale dobře nepoznám, jestli to ještě kvasí. Dolito při prvním kvašení až po hrdlo nebylo, ale asi byla medovina málo prokvašená. Po šesti týdnech ještě pění. Provzdušnil jsem ji a ještě počkám.
Tonda.
>Bílé povlaky jsou kvasinky křísovité,které vznikají u máloalkoholických vín,medovin apod.Chce to jen dodržovat zásady běžné u vinařů-medový roztok 23a více stupňů cukernatosti,kvašení nejlépe s kvasnou zátkou,při stáčení používat s citem kysličník siřičitý,dolévat nádoby až po hrdlo.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 13807
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu