78123

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



Baudis Jan P. --- 27. 6. 2002
Re: Kvasici med (1356)


Příčina bývá v tom, že pastovaný med byl skladován někde na slunci
nebo v teple. Na povrchu se pak vytvoří vrstvička řídkého ztekuceného
medu, která snadno zkvasí.

U pastovaného medu je nutno upozorňovat zákazníky, aby jej skladovali
na místě bez přímého oslunění a chránili jej před zvýšenou teplotou.




> Nikdy jsem nemel problem s kvasenim medu a rozbory mi vzdy ukazaly
> tak 18% vody, coz je dost dobry. Ale z lonskeho prodeje se mi vratilo
> asi 7 kg zkvaseneho medu. Mozna je zajimavy, ze to vzdy byl med
> pastovany. Dotaz ted zni: Je mozne, pokud se do medu pri pastovani
> dostane vice vzduchu (bublinek), ze by to byla pricina zkvaseni
> medu???




J. P. Baudiš

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 1362


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:Vesely Emanuel - RE: Kvasici med
Předchozí:Ladislav Dlouhý - Prodej medu do Polska


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu