78387
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovějí jsou hned zde nahoře)
- Radim Poláek (e-mailem) --- 24. 11. 2005
Re: "P?nov?" med (13222) (13238)
Voda v medu nevystupuje nahoru, ale med do sebe tahá vodu z vlhkosti ze vzduchu, je hydroskopický. Proto taky většinou kvasí nejvíc na povrchu a proto taky se dá na povrchu slabě kvasící med zarazit rozpuštěním a promícháním. Na těch inhibitorech něco bude, bílkovina kvasinek je totiž poměrně přístupná vlivům z okolního prostředí, které mohou bílkovinu pozměnit a tím kvasinku zabít. Nejspíš to budou bílkovinné látky v medu, těch má víc medovicový med. Proto se v návodu na medovinu většinou musí takové medy před kvašením vařit s vodou a vzniklou pěnu vyhodit.
R. Polášek
----- Original Message ----- From: "Josef Menšík" <> To: "Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz> Sent: Wednesday, November 23, 2005 8:18 AM Subject: Re: "P?nov?" med
> 1.vždy ale jen ve vrchní vrstvě nikdy v celém oběmu > 2.voda vždy vmedu vystupuje na horu a tm práve dochází keskvašení, > > Pepan > > ----- Original Message ----- > From: "Olda Vancata" <> > To: "Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz> > Sent: Tuesday, November 22, 2005 7:20 PM > Subject: Re: "P?nov?" med > > > > > Med obsahuje toti inhibitory proti kvaení. > > > > proc teda kvasi, kdyz ma v sobe vic nez 20% vody? > > > > \vov > > > > >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 13264
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Vechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu