78178

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



Radim Polášek (e-mailem) --- 24. 11. 2005
Re: "P?nov?" med (13222) (13238)

Voda v medu nevystupuje nahoru, ale med do sebe tahá vodu z vlhkosti ze
vzduchu, je hydroskopický. Proto taky většinou kvasí nejvíc na povrchu a
proto taky se dá na povrchu slabě kvasící med zarazit rozpuštěním a
promícháním.
Na těch inhibitorech něco bude, bílkovina kvasinek je totiž poměrně
přístupná vlivům z okolního prostředí, které mohou bílkovinu pozměnit a tím
kvasinku zabít. Nejspíš to budou bílkovinné látky v medu, těch má víc
medovicový med. Proto se v návodu na medovinu většinou musí takové medy před
kvašením vařit s vodou a vzniklou pěnu vyhodit.

R. Polášek

----- Original Message -----
From: "Josef Menšík" <>
To: "Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Wednesday, November 23, 2005 8:18 AM
Subject: Re: "P?nov?" med


> 1.vždy ale jen ve vrchní vrstvě nikdy v celém oběmu
> 2.voda vždy vmedu vystupuje na horu a tm práve dochází keskvašení,
>
> Pepan
>
> ----- Original Message -----
> From: "Olda Vancata" <>
> To: "Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz>
> Sent: Tuesday, November 22, 2005 7:20 PM
> Subject: Re: "P?nov?" med
>
>
> > > Med obsahuje totiž inhibitory proti kvašení.
> >
> > proc teda kvasi, kdyz ma v sobe vic nez 20% vody?
> >
> > \vov
> >
> >
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 13264


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:fskalsky - Komise pro pripravu 8.sjezdu Vcelarstvi 11/x
Předchozí:Vlastimil Protivínský - Klíčový článek - zjistili jsme, jak to bylo s Předbojem


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu