78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- Radim Polášek (e-mailem) --- 10. 10. 2005
Re: E270 - kyselina mlecna (12528) (12538) (12548) (12550) (12551) (12553)
Tady by se dalo říct, že člověk vysoký metr 80 a vážící 40 kilo onemocní xkrát častěji než člověk vážicí 75 kg a stejně vysoký. Jinak to je přirozeně každého věc, v čem a v jakém množství kvasí. A jelikož máme doma sbírku demižónů od pětilitrových po padesátilitrový ( zřejmě původně na kyselinu), v mládí jsem v nich intenzívně zkoušel sice medovinu ne, ale různá "vína" od jablečného moštu přes jablečný mošt obohacený pro lepší chuť nastrouhanými jablky a hruškami, různé mixy z rybízu, angreštu a třešní až po "víno" z vyřazených zavařenin a sirupů nebo ze zbytků z drobného ovoce po získání šťávy v odšťavovacím hrnci. Sice většina končila v kvasu na pálení, ale určité zkušenosti s různými objemy jsem získal.
R. Polášek
----- Original Message ----- From: "Eman" <e-mail/=/nezadan.iol.cz> To: "Včelařský mailing list" <vcely/=/v.or.cz> Sent: Monday, October 10, 2005 11:45 AM Subject: Re: E270 - kyselina mlecna
> >...by se v případě místně zeslabené stěny > nebo nějaké skryté prasklinky mohl rozpadnout i při velice nízkém tlaku > ------------ > Tuhle moudrost jsem experimentálně ověřil :-(. > > Jinak tvé vysvětlení proč začínat s větším množstvím mi připadá asi tak > logické, jako že 150 kg člověk má proti 75 kg 2x nižší pravděpodobnost, že > onemocní chřipkou. V praxi to bývá někdy naopak. Podotýkám, že vždy > předpokládám převaření roztoku a sterilní nádoby a pomůcky. Logické mi > přijde vysvětlení, že začátečník z neznalosti něco zanedbá a ze šetrnosti > se mu 10 litrů bude pro začátek zdát moc.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 12558
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu