78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- (e-mailem) --- 9. 10. 2005
Re: E270 - kyselina mlecna (12528) (12538) (12544)
Neni dulezita velikost demizonu (muzete kvasit i hrnicek), ale pristup vzduchu. Pri prvnim, tzv. bourlivem kvaseni se demizon neplni cely, nechava se petina az ctvrtina (podle celkoveho mnozstvi kapaliny) prazdna, aby nedoslo k vytekani a strikani ven. Pri druhem kvaseni musi byt naopak demijon plny az po zatku a je treba behem mesicu neustale doplnovat budto z jineho demizonu nebo jiz hotovou medovinou. Pokud bude mit vzduch pristup k povrchu kapaliny v demijonu, vytvori se tzv. kris a medovina zoctovati. (Medovy ocet ale je take vynikajici!) Kvaseni probiha asi tak pul roku.
D. Helmut
--- Original Nachricht --- Absender: Jan Cervenka Datum: 09.10.2005 20:38
>Dobry den, > >neni to primo k tematu kyseliny, ale souvisi to s medovinou - jaka je nejmensi >mozna velikost demizonu, aby se medovina povedla ? Staci 10 l? > >Honza > > > >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 12545
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu