78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- (e-mailem) --- 8. 10. 2005
Re: E270 - kyselina mlecna (12528) (12530)
Je to konzervacni latka, ktera se pouziva bezne v potravinarstvi. Pri kvaseni brani bakterialni kontaminaci, pozdeji prodluzuje trvanlivost napoje. Take kysele prostredi, ktere vytvari, je pro cinnost kvasinek pry vhodnejsi. To je bezne v internetu k nalezeni. Mozna jste cetl, ze se pridava kyselina citronova. Ta ma naprosto stejnou funkci, rozdil je v tom, ze na ozdil od mlecne kyseliny neni chutove neutralni a pri kvaseni se rozklada, takze k vysledne kvalite hotove medoviny prilis neprispiva.
D. Helmut
--- Original Nachricht --- Absender: Eman Datum: 08.10.2005 16:55
>Kdes to vyčetl? Do medoviny? O tom jsem neslyšel. Naopak vznik kyseliny >mléčné při kvašení je nežádoucí. > > > >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 12532
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu