78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- Kristl Pavel (e-mailem) --- 19. 9. 2005
RE: Medovina
Zdravím, toto téma jsme tu již řešili někdy na jaře(?), pro názory koukni do archívu. Já už léta používám dolské hlubokoprokvašující. Chtějí svou teplotu 25-28 st.C a pak jsou bez problémů, po čtyřech týdnech je první kvašení hotovo. Řeším to polystyrénovou bednou, žárovkou a termostatem z bojleru. Doporučuji i na přípravu zákvasu použít prostředí s teplotou kolem 25 st.C, jinak se vytvoření zákvasu může zbytečně protáhnout a není jistota, že se v něm nevytvoří nějaká konkurenční plíseň. Pavel
> Jaké používáte kvasinky(případně od koho) na přípravu medoviny?
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 12313
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Klikněte sem pro nápovědu