78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- pan Josef Menšík (e-mailem) --- 9. 9. 2005
Re: Re:Medov? ocet (12190) (12195) (12196)
výroba octu je podobná jako u medoviny, základem je medovina která nesmí mít více jak 8% alkoholu tato se naočkuje octovými kvasinkami (těch je ve vzduchu dostatek ) které přemění alkohol na ocet Proto také vina s nízkým procentem alkoholu téměř vždy zoctovatí
pepan
----- Original Message ----- From: "Radim Pol??ek" <polasek/=/e-dnes.cz> To: "Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz> Sent: Friday, September 09, 2005 2:04 PM Subject: Re: Re:Medov? ocet
> Stačí zapomenout na pár měsiců medovinu někde v kyblíku. Za chuť ale > neručím. > > Kdysi se ocet vyráběl překapáváním přes bukové hobliny. > > R. Polášek > > ----- Original Message ----- > From: "Jan Čáp" <> > To: "Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz> > Sent: Friday, September 09, 2005 1:49 PM > Subject: Re:Medový ocet > > > > > Potřebuješ na to - ocetnici, kvalitní a vhodné hoblovačky, kvalitní > > octovou > > > kulturu, medovinu. > > > > Měl jsem na mysli spíš tradiční řemeslné postupy, než klasickou > průmyslovou > > biotechnologii. Zkrátka postup který by tomu octu dal víc než jen konverzi > > etanolu na kyselinu octovou. > > > > Lít medovinu do ocetnice mi připadá nesmyslné, protože ocetnice (a další > > podobná průmyslová zařízení) jsou konstruovaná na co nejrychlejší a > > nejefektivnější výrobu lihového octa a ne na "přidanou hodnotu" v podobě > > aromatu či vzácnějších kyselin. > > > > Honza > > >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 12205
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu