78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- Radim Polášek (e-mailem) --- 9. 9. 2005
Re: Re:Medový ocet (12190) (12195) (12196)
Stačí zapomenout na pár měsiců medovinu někde v kyblíku. Za chuť ale neručím.
Kdysi se ocet vyráběl překapáváním přes bukové hobliny.
R. Polášek
----- Original Message ----- From: "Jan Čáp" <> To: "Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz> Sent: Friday, September 09, 2005 1:49 PM Subject: Re:Medový ocet
> > Potřebuješ na to - ocetnici, kvalitní a vhodné hoblovačky, kvalitní > octovou > > kulturu, medovinu. > > Měl jsem na mysli spíš tradiční řemeslné postupy, než klasickou průmyslovou > biotechnologii. Zkrátka postup který by tomu octu dal víc než jen konverzi > etanolu na kyselinu octovou. > > Lít medovinu do ocetnice mi připadá nesmyslné, protože ocetnice (a další > podobná průmyslová zařízení) jsou konstruovaná na co nejrychlejší a > nejefektivnější výrobu lihového octa a ne na "přidanou hodnotu" v podobě > aromatu či vzácnějších kyselin. > > Honza >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 12202
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu