78189

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



Radim PolĂĄĹĄek (e-mailem) --- 24. 8. 2005
Re: dojmy a pojmy (11901) (11906) (11908) (11936) (11946) (11958) (11968) (11972) (11973) (11975) (11976) (11979)

Nesmí se to dávat úplně plné a musí se to co 2 - 4 dny opatrně odpouštět.
Až to přestane kvasit, nechá se to pod tlakem, oxid uhličitý to konzervuje,
takže to vydrží. Ten zázvor zkusím, mohlo by to mít docela zajímavou chuť.

R. Polášek


----- Original Message -----
From: <9732597286/=/gmx.net>
To: "Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Wednesday, August 24, 2005 3:30 PM
Subject: Re: dojmy a pojmy


> Pokud se to da PET lahve a zavre, tak se to po dvou dnech nafoukne k
> prasknuti a po otevreni to strika priserne na vsechny strany, ze se to
> neda nalevat. To je lepsi to delat do pivniho sudu a cepovat jak pivo.
> Treba se zazvorem.
>
> D. Helmut
>
> --- Original Nachricht ---
> Absender: Radim Polá?ek
> Datum: 24.08.2005 15:15
>
> >No, pro mě je momentálně důležité, jestli mi ta medovina chutná a ne
jestli
> >vyhovuje nějaké normě. A mně chutná spíše řidčí medovina na žízeň.
Bohužel
> >spousta lidí si asi myslí, že medovina musí být hlavně sladká až lepkavá
a
> >pak trochu hořká a jinak už nic. Já považuji za medovinu i nápoj, kdy
odvar
> >naliju do dvoulitrové PET flašky, přidám jednu, dvě velké lžíce medu a
> >obyčejné kvasinky a nechám 14 dní vykvasit. I když pokud by se to mělo
> >škatulkovat podle té normy, tak to bude asi medové pivo.Je ale jasné, že
> >pokud by to mělo podléhat nějaké evidenci podle nějaké normy, třeba kvůli
> >prodeji, tak bych musel ty požadavky podle normy plnit.
> >
> >R. Polášek


Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 11992


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:JIRI JILEK - cena propolisu
Předchozí:9732597286 - Re: dojmy a pojmy


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu