78692

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



Radim Polášek (e-mailem) --- 22. 7. 2005
Re: rada (11441) (11443) (11464) (11473) (11477) (11479) (11485) (11508) (11509)

Zdravím,
Hlavně by barva měla mít atest na přímý styk s potravinami. Úplně správně by
tam ta potravina měla být vyjmenována, ale to už by bylo úplně dokonalé,
kyselé zelí třeba proti sádlu se chová chemicky dost jinak. Med je
považovány za potravinu chemicky neutrální, takže by tam neměl být problém.
Atest by měl být uveden buď na obalu nebo úplný by ho měl mít solidní
výrobce na svých stránkách na internetu. Profesionálnější prodejce by ho měl
mít taky k dispozici.Ten atest v kostce vlastně říká, že pokud bude takový
nátěr opadávat do potraviny a bude s potravinou i dlouhodobě konzumován, ani
při těchto podmínkách nezpůsobí v organismu žádné škody. O vylučování
nějakých látek z nátěru do potraviny se to rozumí samo sebou.

Bisil neznám, odhaduji, že oproti Eprosinu bude měkčí a bude asi méně
citlivý na zamaštění povrchu voskem, jinak z hlediska včelaře to bude asi
jedno. Každopádně, ať použiješ jedno nebo druhé, vnitřek medometu je rovný
a dá se proto pod nátěr připravit velmi dobře. Na hliník nebo nerez bych
doporučil písek na nádobí za mokra, na běžný železný plech zasucha
přebrousit brusným papírem zrnitosti tak 400 - 600, na medomet tak 4 - 6
papírů.

R. Polášek

----- Original Message -----
From: "Zdenda" <e-mail/=/nezadan.iol.cz>
To: "Včelařský mailing list" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Friday, July 22, 2005 11:00 AM
Subject: Re: rada


> Tak to jsem z toho jelen :o))) Eprosin E 25 jsem na medomet tj. vnitřek „
> sudu “ zvolil právě dle doporučení zde na konferenci. Vřeteno ( koš ) jsem
> si nechal udělat u známého z antikora.
> Zdenda

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 11513


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:Kristl Pavel - RE: rada
Předchozí:Eman - Re: rada


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu