78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- Radim Polášek (e-mailem) --- 22. 7. 2005
Re: rada (11441) (11443) (11464) (11473) (11477) (11479) (11485) (11508) (11509)
Zdravím, Hlavně by barva měla mít atest na přímý styk s potravinami. Úplně správně by tam ta potravina měla být vyjmenována, ale to už by bylo úplně dokonalé, kyselé zelí třeba proti sádlu se chová chemicky dost jinak. Med je považovány za potravinu chemicky neutrální, takže by tam neměl být problém. Atest by měl být uveden buď na obalu nebo úplný by ho měl mít solidní výrobce na svých stránkách na internetu. Profesionálnější prodejce by ho měl mít taky k dispozici.Ten atest v kostce vlastně říká, že pokud bude takový nátěr opadávat do potraviny a bude s potravinou i dlouhodobě konzumován, ani při těchto podmínkách nezpůsobí v organismu žádné škody. O vylučování nějakých látek z nátěru do potraviny se to rozumí samo sebou.
Bisil neznám, odhaduji, že oproti Eprosinu bude měkčí a bude asi méně citlivý na zamaštění povrchu voskem, jinak z hlediska včelaře to bude asi jedno. Každopádně, ať použiješ jedno nebo druhé, vnitřek medometu je rovný a dá se proto pod nátěr připravit velmi dobře. Na hliník nebo nerez bych doporučil písek na nádobí za mokra, na běžný železný plech zasucha přebrousit brusným papírem zrnitosti tak 400 - 600, na medomet tak 4 - 6 papírů.
R. Polášek
----- Original Message ----- From: "Zdenda" <e-mail/=/nezadan.iol.cz> To: "Včelařský mailing list" <vcely/=/v.or.cz> Sent: Friday, July 22, 2005 11:00 AM Subject: Re: rada
> Tak to jsem z toho jelen :o))) Eprosin E 25 jsem na medomet tj. vnitřek „ > sudu “ zvolil právě dle doporučení zde na konferenci. Vřeteno ( koš ) jsem > si nechal udělat u známého z antikora. > Zdenda
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 11513
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu