78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- GleraK (e-mailem) --- 22. 6. 2005
Re: dotaz (10970) (10974) (10976) (10986) (11005) (11007)
Jestli se nepletu, tak teplo v ohřívané látce vzniká tém, že molekulám ohřívané látky se vnutí (víceméně) frekvence emitovaná magnetronem (cca 2,4GHz), čímž se silně zvýší jejich tření a tedy i teplota.
Proto je (alespoň pro mě) jasné, že mikrovlný způsob ohřevu zcela zničí cokoli živé - mechanicky poškodí. Nehledě na to, že zcela jistě dochází k lokálnímu přehřátí (tím nemyslím 30°C dole a 70°C nahoře)
Nějak takhle si to představuju.
----- Original Message ----- From: "Pavel Votrubec" <votrubec/=/spsul.cz> To: "Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz> Sent: Wednesday, June 22, 2005 5:30 PM Subject: Re: dotaz
> No mikrovlné ohřívání ohřívá med pulzně na molekulární úrovni a to místně v > materiálu překračuje max. teplotu 50 st. celzia a začne se bleskově vytvářet > HMF(hydroxymetylfurfural ) a ten znehodntí med. > Pavel > > ----- Original Message ----- > From: "Karel" <e-mail/=/nezadan> > To: "Včelařský mailing list" <vcely/=/v.or.cz> > Sent: Wednesday, June 22, 2005 10:50 AM > Subject: Re: dotaz > > > > ....Podle doktora Přidala z MZLU, který se zabývá senzorikou medu, se při > > obřevu medu v mikrovlnce med okamžitě znehodnotí.Martin. .... > > > > No dobrá, ale PROČ a JAK. > > Takhle ptát se mně bohužel naučili na škole. Bohužel nejsem chemik:-). > > > __________ Informace od NOD32 1.1150 (20050621) __________ > > Tato zprava byla proverena antivirovym systemem NOD32. > http://www.nod32.cz > >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 11021
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu