78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- Pavel Votrubec (e-mailem) --- 22. 6. 2005
Re: dotaz (10970) (10974) (10976) (10986) (11005) (11007)
No mikrovlné ohřívání ohřívá med pulzně na molekulární úrovni a to místně v materiálu překračuje max. teplotu 50 st. celzia a začne se bleskově vytvářet HMF(hydroxymetylfurfural ) a ten znehodntí med. Pavel
----- Original Message ----- From: "Karel" <e-mail/=/nezadan> To: "Včelařský mailing list" <vcely/=/v.or.cz> Sent: Wednesday, June 22, 2005 10:50 AM Subject: Re: dotaz
> ....Podle doktora Přidala z MZLU, který se zabývá senzorikou medu, se při > obřevu medu v mikrovlnce med okamžitě znehodnotí.Martin. .... > > No dobrá, ale PROČ a JAK. > Takhle ptát se mně bohužel naučili na škole. Bohužel nejsem chemik:-).
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 11017
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu