78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- Pavel T. (193.108.106.20) --- 10. 6. 2005
Re: DSC (10803) (10818) (10823) (10824)
Asi jsem vrchní vrstvu nebral. Jinak karamelizace znamená, že ten zbytek co tam zůstane jde mírně do hněda, jako světlý lak na dřevě. Pak je to dobré ukončit. Dál už to postrádá smysl měřit, neboť dochází k rozkladu vlastních cukrů. Je vidět i na křivce úbytku hmotnosti, že je to exponenciela. Pro mne je to zase jen referenční metoda. Vím že jsem naměřil 19% a 10 sklenic nechaných přes zimu se nezkazilo, pak vím co udělá ten jiný, u kterého naměřím za stejných podmínek 18 nebo méně. Protokol na to nedostanu a ani bych se ve výkupu s tím neoháněl. Ani bych jim ho nedal.
Pavel T.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 10826
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu