78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- sroll (e-mailem) --- 7. 6. 2005
Re: Cena medu - med do vína (10626)
Cenové hledisko je jedna věc, druhá je, že med obsahuje určité množství bílkovin (pylová zrna), které mohou výrazně ovlivnit výslednou trvanlivost produktu. Při tvorbě medoviny je výchozí operací vaření roztoku, aby se tyto bílkoviny právě vysrážely a ve formě pěny jsou z roztoku odstraňovány. Jistě je možné tento postup aplikovat i u směsi moštu a medu, otázkou zůstává ekonomičnost takového procesu.
Pepa
----- Original Message ----- From: "Jan Čáp" <teoretik/=/bydlo.net> To: "Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz> Sent: Wednesday, June 01, 2005 1:26 PM Subject: Re: Cena medu - med do vína
> > přesvědčit, že když do toho vína dají místo cukru třeba řepkový med > > od včelaře, že to víno bude nejen chutnější, ale i zdravější? > > Dávat med do ovocných vín místo cukru může odradit - na první pohled to > vypadá jako něco co se prodraží. > > Nebylo by lepší jim doporučit, ať si zkusí udělat ovocnou medovinu > (melomelu)? > > Honza > > >
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 10780
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu