78692

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)


Zběžné zobrazení

Podrobné zobrazení

Příspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)



pan Josef Menšík (e-mailem) --- 6. 6. 2005
Re: refraktometr kontra hustoměr (10728)

Než med odvezu do výkupu tak ho promíchám, Vystoupání vody na povrch trvá
nějakou tu hodinu

Pepan

----- Original Message -----
From: "Daniel Prokeš" <prokes.daniel/=/raz-dva.cz>
To: "Vcelarska konference" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Monday, June 06, 2005 12:02 PM
Subject: Re: refraktometr kontra hustoměr


> Máte naprostou pravdu. Voda vystoupá na povrch.Bohužel to je však pro
> výkupce směrodatné.Když med změřený hustoměrem bude mít 19% a na povrchu
> refraktometrem naměříme 21% vody, zkvasí.Sám vlastním hustoměr, díky
kterému
> jsem před dvěma lety přišel o 100kg medu.To byl impuls, k tomu abych si
> koupil refraktometr.
> S pozdravem Daniel Prokeš
>
>
> Na výstavě v Lysé-která byla spíše pro bouchaly, než pro včelaře-jsem si
> > koupil hustoměr na stanovení obsahu vody v medu v %.Po vytočení řepky do
> > vědra-hezky to i mašličkovalo jsem zkoušel hustoměr.Ukázal 17%, nic moc
,
> > ale mě to stačí :-) .Po přivezení k výkupci ale refraktometr naměřil
> > 20%.Protože výkupci věřím, hledám příčiny a také možnost snížení vody v
> > medu. Je to tak, že voda je lehčí než med a proto zředuje med právě v té
> > horní vrstvičce, ze které výkupce odebírá vzorek?Naproti tomu hustoměr
> > měří
> > střední hodnotu v celém vědru?Mám tedy medík vysoušet,nebo odebrat tu
> > vrchní vrstvu-jak jste to řešili vy?
>
>
> __________ Informace od NOD32 1.1086 (20050502) __________
>
> Tato zprava byla proverena antivirovym systemem NOD32.
> http://www.nod32.cz
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 10732


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Následující:pan Josef Menšík - Re: Obsah vody v medu
Předchozí:Daniel Prokeš - Re: refraktometr kontra hustoměr


Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu