78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- Jan Čáp (e-mailem) --- 2. 6. 2005
Re: Cena medu - med do vína (10626)
> jak se dělá ovocná medovina?
Zakvasí se roztok medu s přídavkem ovocné šťávy. Ovoce poskytne chuť, lepší výživu pro kvasinky a sníží pH - takže taková medovina lépe kvasí než čisté roztoky medu i bez přídavku živných solí.
Některé melomely mají i svůj název, např. Pyment (přídavek hroznového moštu) nebo Cyser (přídavek cidru, případně nekvašené jablečné šťávy).
V Británii / Beneluxu se dokonce vyrábí i kvašený nápoj z roztoku medu s přídavkem sladiny z ječného sladu, který se zakváši vinnými nebo směsí vinných a pivních kvasinek - Bragot.
Na webu má pěknou stránku k tématu Víťa Vydra: http://www.sweb.cz/vitavydra/medovina.html
Honza Čáp
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 10672
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu