78692
Včelařská konference
(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)
Zběžné zobrazeníPodrobné zobrazeníPříspěvky do konference:
(nejnovější jsou hned zde nahoře)
- Eman (194.149.115.135) --- 19. 5. 2005
Re: kvasinky na medovinu (10373)
>.. jakým způsobem kvasinky ošetříte, aby vydržely do
další várky a jak dlouho jsou k dispozici.
---------------
Právě zakládám další novou medovinu, tak není co udržovat. Do převařeného a vychladlého roztoku přidám trochu zbytku m. po stočení a při 30 C to v malém množství 1.5 litru, rychle 2 dny rozkvasím, protřepávám. Vleju do roztoku a jede se další sezona. Radil jsem se s odborníkem a je po čase dobré koupit "novou krev" Prý se to může zvrhnout. 3. rok to ale funguje dobře. Chce to živnou sůl a trochu okyselit. A sledovat bublinky, aby se to nezastavilo.
Vytáčel jsem med, nezavíčkovaný, ale nestříkal, nekapal. Je světlounký a zvláštní kořeněné příchuti. Má 20%, tak je zralý do medoviny.
|
Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo 10376
Zobrazit odpovědi na tento příspěvek
Zobrazit celé vlákno |
Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma
Klikněte sem pro nápovědu