75999

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


(93.92.52.23) --- 3. 11. 2018
Re: kyselina šťavelová

Ale přeci sublimace má několik stadií podle právě probíhající teploty. I pára z vody není jen jedna.

>
PavelA (93.90.164.80) --- 30. 10. 2018
Re: kyselina šťavelová (72238) (72241) (72242) (72243) (72248)

taky jsem na to mrknul a překvapilo mě,že zahříváním KŠ vzniká KM a oxid uhelnatý...
pokud vím,někteří zahřívají KŠ na jakési pánvičce/elektricky/ v úlech po dobu cca 3min,a to až do úplného odpaření...

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 72250


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
JosPr (46.135.73.119) --- 3. 11. 2018
Re: kyselina šťavelová

Ke kyseline stavelove tema na Vcelarskem foru.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 72251


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Pavel A (31.30.13.118) --- 4. 11. 2018
Re: kyselina šťavelová

aha,ale pokud se "vaří" krystaly KŠ,tak kolik tam je °C?

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 72252


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

      
R. Polášek (90.178.51.173) --- 4. 11. 2018
Re: kyselina šťavelová

Záleží jaká to je kyselina šťavelová. Běžně to je dihydrát, ten taje při nějak 101 st C a odpařuje se při asi 157 st C. Pokud to je bezvodá kyselina šťavelová, ta má podle údajů sublimovat při teplotě kolem těch 157 st C. Přirozeně dávkování musí být taky rozdílné.
Jinak při té teplotě varu či sublimace dochází zřejmě k částečnému rozkladu a částečně se do vzduchu dostává přímo kyselina šťavelová. Jak moc, záleží na podmínkách toho ohřevu. Jednak na teplotním spádu neboli teplotě, na jakou se zahřívá to odpařovací místio a potom na příměsích, které v kyselině jsou a na materiálu odpařovacího zařízení. Některé materiály mohou rozklad kyseliny šťavelové iniciovat, takže se do vzduchu dostane kyseliny šťavelové méně.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 72253


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

         
JosPr (46.135.65.217) --- 11. 11. 2018
Re: kyselina šťavelová

Vcera fumigace,dnes kontrola podlozek.Polovina vcelstev osetrena v lete varomedem- temer bez spadu.Druha polovina osetrena gabonem PF-spad v radu stovky a 3 vcelstva z teto skupiny odesla do vecnych lovist.Vcil mudrujte...

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 72254


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

            
PavelA (93.90.164.80) --- 12. 11. 2018
Re: kyselina šťavelová

rezistence na Gabon
nedával bych ho vůbec

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 72255


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

               
(91.221.212.49) --- 12. 11. 2018
Re: kyselina šťavelová

Gabon PF nebrat! nefunguje! Gabon Flum je ale výborný, spady hned druhý den.MH

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 72256


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

                  
PavelA (93.90.164.80) --- 12. 11. 2018
Re: kyselina šťavelová

osobně jsem ho niky nedával.I když velký chef v ZO řekl,že by jsme ho mohli dát,protože už jsme ho dlouho nedávali.
Podle mne místo Gabonu v pohodě stačí KM.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 72257


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu